♥ Grönalund ♥

Här kommer lite bilder från min dag på grönalund, enjoy!♥ :)
 
Träffade ganska många och såg ganska många jag kände idag. Träffade Kamala och Odelia på vägen hem och sen på busshållsplatsen såg jag Kristina och Mailis!
Och så träffade jag ju killen från RmM :)
Nästa: FOOD!!♥
 
- Beata Guthenberg
 

♥Stockholm,Grönan med Olivia♥

Hej bloggisen! 
Precis kommit hem från Stockholm med Olivia, vi kollade i affärer, köpte varsin frapino och åt, smakerna; Espresso och Jordgubb/vitchoklad. Det var första gången jag smakade Espresso, rekomenderar inte den. Tycker inte den var så god, vilken tur att den inte var min! :)
 
 
 Vi köpte gröna kortet, som jag velat köpa ganska länge, så det var najjs! Vi hängde på grönan ganska länge, typ gick runt, vi hade inga pengar kvar så vi kunde inte köpa åk-band.  Men vi fick åka bläckfisken två gånger gratis, snällt av henne som stod där!♥ :) Köpte också ett par svarta tights, hade inga förut, tycker det kan vara ganska fint till någon lägre tröja eller så!♥                                                                                                             
 
New in♥
 
När vi kom tillbaka till plattan med spårvagnen och var på väg mot Centralen för att ta tåget tillbaka hem kände jag igen två killar som stod med en kamera tittandes ut över plattan. 
Då kom jag på, de är killarna från Random Making Movies, jag gick fram och frågade och de var dem. Så jag frågade om jag kunde få en kram, och det fick jag :) Han killen med svart/mörk brunt hår är så gullig!♥ Fast han verkar lite ego/självupptagen, men det var kul i alla fall!
 
För er som inte vet vilka der är, här är en video från deras youtube kanal. Ni hittar dem om ni söker på "Random Making Movies" eller "RmM" :)
 
 
Olivia ska sova över, vet inte riktigt om jag ska på basket träningen eller inte, om jag ska så följer nog hon med. Ska äta snart, men ha det bra! :)
Ps: lägger upp lite bilder från Grönan senare!
 
- Beata Guthenberg

♥ Friday I'm in love ♥

Hej bloggen! 
Gud vad skönt, pappa körde mig till skolan imorse, alltså fick jag sova lite längre, kanske en halvtimme eller så. Lämnade min packning i skolan och så hade vi bara en timmes lektion då vi pratade och planerade inför klass resan till Gotland på måndag. Nu är jag hemma igen, med Olivia. Vi har gjort varsin god kaffe med mjölk, grädde och lite o'boy pulver på det. Mums!♥
 
 
Är på avsnitt 18 på Pretty Little Liars och den blir bara bättre och bättre. Den är liksom så spännande!! Men den är fortfarande på en helt annan nivå än One Tree Hill. Den är på ungefär samma nivå som Gossip Girl och när jag såg den så tyckte jag den var jätte bra. Nu tycker jag den bara är orealistisk och för "Girly".
Jag och Olivia ska åka till Stockholm klockan ett, vi kanske åker tidigare. Vi ska framför allt köpa grönan kortet, sen ska vi väl kolla i affärer och kanske äta en frapino!♥ Kärlek till dem alltså, LOVE IT! :)
Skönt att äntligen skaffa grönan kortet, velat köpa det väldigt länge men det har liksom aldrig blivit av. Då får man liksom inträdet gratis och då kan man gå på massa konserter gratis. Kortet kostar bara 220 så det är ju najjs! 
 
Dagens låt tips: Friday I'm in love - The cure
 
 
- Beata Guthenberg
 

♥ Prao- sista dagen ♥

Hej på er! 
Kom hem för kanske 50 minuter sen, sen dess har jag kollat ett avsnitt av Pretty Little Liars. Sista praodagen idag, känns ganska skönt men också på ett sätt lite tråkigt. Det har ändå varit ganska kul dem här dagarna, plus att jag kommit mycket närmare Filippa och Odelia, vilket är kul :) 
Vi skojade runt massor idag, skämtade, skrattade och töntade oss. Kändes som om allt var kul, skrattade typ åt allt Olivia sa, även fast det kanske inte var så roligt.
Vi fick inte baka så mycket idag, fick mer skala sparris och skära potatis, plus ta hand om disken. Men sen fick vi ockå doppa chokladbiskvierna i choklad och så fick vi baka mini tårtor!♥
 
 
Bjuder också på lite töntiga bilder ;)
 
Haha, Filippa sprutar vatten på Odelia och Olivia tittar på!♥
 
 
 
Tänkte packa lite nu, imorgon ska vi ta med oss packningen till skolan som vi ska ta med oss till Gotland, (vi ska till Gotland med klassen på måndag) så ska vi packa in det i skolans mini-buss. 
 
Lite kul, planerade med Filippa och Odelia att vi ska ha ett pyjamas party nu i början av sommarlovet. Hoppas det blir av, för det skulle vara jätte kul och mysigt!♥
 
- Beata Guthenberg
 

♥ Ägg kastning! ♥

 Haha, jag och Olivia fick lust att kasta ägg på ett träd, men jag är tydligen ingen vidare på att sikta. Ägget for istället förbi trädet och kom på Olivia. Fy vad vi skrattade, fick ont i magen alltså. Det roligaste var efter, när vi kollade på klippet. Hör ni hur jag och Olivia skrattar? Haha jag avlider!!
 
 
Nu ska jag äta middag och efter det blir det förmodligen några fler avsnitt av Pretty Little Liars, ha det bra!♥ 
 
- Beata Guthenberg

♥ PRAO - tredje dagen ♥

Vad bråttom jag hade imorse alltså, hade satt min väckarklocka på kvart i åtta, då skulle jag ha 45 minuter på mig innan bussen gick. Och så satte jag den också på tjugo över åtta, för att jag skulle veta att då måste jag gå till bussen eftersom att den går 08:30.
Men tydligen ringde aldrig väckarklockan 07:45, istället vaknade jag 08:20. Satte på mig mina kläder, tog min väska, ett päron ur kylskåpet i farten och sen sprang jag till bussen. Haha, kände mig inte så fräsch eller fin, men vem bryr sig? Jag hann ju med bussen i alla fall! :)
Idag bakade vi blåbärs fyllda kakor, Cheese cake med bär i och chokladbiskvier, mums!♥
 
Blåbärs fyllda kakor!
 
Cheese cake!
 
Chokladbiskvier!
 
Vi hann dock inte göra klart chokladbiskvierna, de skulle in i frysen och stelna och sen efter ska man doppa dem i ckoklad. Antar att vi får göra det imorgon istället :) 
Fyllningen var farligt god.
Sätt fyra avsnitt av Pretty Little Liars än så länge och av mitt omdömme verkar det som en rätt bra serie, spännande liksom!♥
 
- Beata Guthenberg
 
 

♥ Sista avsnittet av OTH, Pretty Little Liars nästa? ♥

 
 
 
 
 
Nu är jag ledsen och glad. Kan inte riktigt bestämma mig, sätt sista avsnittet av One Tree Hill och på något sätt känns det nästan som en av de sämsta avsnitten. Kunde dem inte gjort ett bra sista avsnitt? Okej den var ju inte jätte dålig, men jag har sätt så många bättrre avsnitt. Det hände liksom ingenting. Det var typ såhär...: Det här är det sista avsnittet, så då får ju inget nytt hända. Så varför inte bara ta det lugnt. 
Kul liksom? Kommer hursomhelst sakna OTH väldigt mycket, funderar på vilken serie jag ska se här näst, funderar på Pretty Little Liars. Det är många som säger att den är bra, har du sätt den? Tycker du att den är bra/dålig?, kommentera!
 
Bilden hör inte alls till texten, men whatever. :)
 
- Beata Guthenberg

♥ PRAO - andra dagen ♥

Andra dagen på prao, idag var vi på skillebyholms kafé och bakade, skar rabarber & sallad, pressade citroner, diskade,gjorde lemon balls,,, ja vi jobbade riktigt hårt och flitigt hela dagen. Blev också lite överaskad när jag såg Filippa och Odelia komma dit klockan nio, det praoar tydligen också där. Fast de får göra helt andra saker, städa, hålla på ute i trädgården och plocka bort mördarsniglar från salladen :) Kul med trevligt sällskap vid lunchen!♥
 
Lemon balls, lite konstiga ingredienser i dem, om du frågar mig alltså. Men aprikoser och ingefära kanske är gott tillsammans.... Eller?
 
Kafét/resturangen ligger i en väldigt fin omgivning, resturangen är i det huset du ser på kanten av bilden, det blå/gröna huset.
 
Jag kanske bjuder på en video från idag, senare, om jag kommer på hur man gör förstås. Är fortfarande ganska ny på blogg.se så jag har inte riktigt kommit på hur man gör allt. Men jag tycker det går hyfsat bra, eller vad säger ni? :)
 
Var verkligen jätte trött när jag kom hem, kändes som om jag jobbat i ett halv år. Men jag antar att man blir ganska trött av att stå upp hela dagen. Trots det orkade jag ut och cykla runt hela området. Duktig jag är va? High five! :D
Ett avsnitt kvar av One Tree Hill, så himla sorgligt :(♥
 
- Beata Guthenberg
 
 
 

♥ Innan och efter! ♥

Jag bara önskar så mycket att jag hade en systemkamera, en riktigt bra sådan. Ja man vet ju själv att man lockas mer av att läsa någon annans blogg om den lägger upp fina bilder. Det är ju så,,man lockas till att läsa ett inlägg av bilderna, om det inte läggs upp några bilder, läser man inte lika ofta.
Känns också ganska tråkigt att följderna av blogg flytten blev så här, träffarna på bloggen har verkligen minskat. Jag trodde och hoppades att bloggens träffar skulle öka när jag bytte till blogg.se men jag antar att jag hade fel. Åtminstone är designen här sjukt mycket snyggare än den förra :)
 
 
Eller vad tycker ni? :)
 
- Beata Guthenberg

♥ PRAO - första dagen ♥

Första dagen på prao, jag och Olivia praoar på samma ställe, båda hos hennes mamma som jobbar på skillebyholm. Hon bakar åt kulturhuset, tror jag det var? Och åt andra som beställer förstås. Men idag var hennes kollegor på utfykt tillsammans, men hon följde inte med. Så vi bakade bullar hemma hos dem istället!♥
 
 
 
Nu är jag hemma igen, fick sluta klockan tre och då körde dem hem mig. Imorgon fortsätter vi praoen fast på skillebyholm!♥ :)
 
- Beata Guthenberg
 

♥ Mothers day ♥

Grattis på morsdag underbaraste mamman i världen, älskar dig sjukt mycket!♥ Och grattis till alla andra mammor där ute! 
 
 
Av mig och Botilda fick mamma rosor, en riktigt god marmelad, en kok bok och middag, som vi lagade.
 
- Beata Guthenberg
 

♥ One Tree Hill ♥

Ska alldeles snart börja på avsnitt 20, säsong åtta på One Tree Hill, men sen kom jag att tänka på att det bara är nio säsonger och på säsong nio är det bara 13 avsnitt istället för 22 som det brukar vara. Kommer sakna den serien så mycket sen när den tar slut. Och Quinn och Clay, finaste paret ever, och Brooke och Julian åh Nathan och Haley, åh juste JAMIE!♥
 
Quinn och Clay
 
Brooke och Julian
 
Nathan och Haley
 
Jamie 
 
Kände iförsig så här också när Gossip Girl hållde på att ta slut, men nu när jag tänker på det tycker jag Gossip Girl är rätt dålig i gemfört med One Tree Hill. 
Kommer sakna Oth, helt klart ♥
- Beata Guthenberg

♥ 19 saker jag saknar ♥

Här är en lista på 19 saker jag saknar, för att ni läsare ska lära känna mig bättre :)
 
1. USA, Georgia ♥
2. Altea, Spanien ♥
3. Sommarregn 
4. Sommarlov
5. En riktigt solig, varm och allmänt bra dag!
6. Fäboden uppe i Dalarna
7. Miles, Paige,Scott och Willow från USA.
8. När man var liten och inte brydde sig om vad andra tyckte och tänkte om en...
9. De soliga dagarna i Benedorm, förra året
10. Mamma♥
11. En mysig "Girls-night" med sina bästa vänner!
12. Stranden på en riktigt solig och skön dag
13. Att sitta på balkongen och njuta av sommarvärmen 
14. Att ha på sig shorts
15. Värmen i Georgia
16. Att flya flygplan
17. Att rida
18. Att bo på Mörkö (på sommaren)
19. London
 
Puss och kram!♥
 
- Beata Guthenberg

♥ Saturday ♥

Hej finisar! 
Nu är jag hemma igen, varit i Södertälje med pappa på någon second hand, han letade efter en byrå tror jag. Vi hittade ingen bra, men jag hittade en fin present till mamma till imorgon, då det är morsdag.
När jag kom hem fick det bli en snabb lunch att laga så jag improviserade i stort sätt!
 
 
Men det blev rätt gott faktiskt, efter det körde pappa mig till Helene där jag städade i ungefär två timmar. Sen skjutsade hon mig tillbaka och tog ut pengar. Fick 120 i betalt och nu sitter jag nöjd och glad i min säng och dricker läsk. Tänkte ta det lugnt en stund och kolla på One Tree Hill!♥
 
- Beata Guthenberg

♥ Godmorgon lördag! ♥

Godmorgon! 
Jag har vaknat, ätit frukost på sängen med One Tree Hill och nu duschat och klätt på mig!
 
Min frukost; apelsin juice, grillad macka, mandarin, sallad och körsbärstomater. 
 
Precis duschat och klätt på mig.
 
Har väl inga speciella planer för idag, ska jobba klockan två hos en "kvinna" som heter Helene, har städat hos henne förut men nu var det länge sedan. Får 60 kronor i timmen, vilket känns ganska bra när man tänker på att jag trots allt bara är 12 år. Eller ja, jag fyller ju iförsig 13 nu i sommar...
Hur som helst så känns det bra, alltid kul att tjäna lite extra ca$h! Senare när Botilda (syrran) kommer hem från jobbet, så ska vi förbereda lite saker inför morsdag som är imorgon.
Hoppas ni alla har en bra Lördag!♥
- Beata Guthenberg
 

♥ 45 saker jag tycker om ♥

Tänkte göra en lista på 45 saker jag tycker om, bl a för att ni nya läsare ska lära känna mig bättre! :)
 De är inte i ordning, alltså ettan är inte det jag gillar mest och 45:an är inte de jag gillar minst. 
 
1. Mina vänner och min familj
2. Mysiga fikor på kafé med kompisar
3. När man skrattar så mycket så att man knappt kan andas
4. När det bara är några dagar kvar tills sommarlov
5. Sms som får en att le
6. När man läser ett sms och man vet precis hur den personen som skickade sms:ett hade sagt det
7. Gå barfota i gräset
8. När man köpt något nytt och man är sådär glad
9. Att bara känna sig lycklig utan någon riktigt anledning
10. När man springer för att hinna med bussen eller tåget och man precis hinner i tid
11. När man sådär smyg-gillar någon
12. Soliga dagar
13. Lukten av sommar regn
14. Lukten av ny klippt gräs
15. När man känner sig snygg
16. One Tree Hill 
17. MIN BÄSTA VÄN (Olivia) SÅKLART♥
18. Känslan efter en riktigt bra basket träning
19. När jag och min bästavän säger konstiga ord till varandra som bara vi kan förstå
20. Hitta på kod namn med bästavännen för killarna vi gillar
21. Kramar ♥
22. När man får kryssa av saker på sin "Att göra - lista"
23. Va helt galen med sin bästavän
24. När man har på musik i öronen och det känns som om man är med i en film
25. Ligga i sängen i flera timmar och bara kolla på One Tree Hill
26. Nybakta kanelbullar
27. Iskall Coca-Cola Light
28. När man vaknar av sol ljuset
29. Kännslan man får när man lyckas göra någonting man inte trodde att man skulle klara
30. Springa ute i regnet
31. Vara ute och resa
32. När alla träden blommar
33. Min Iphone
34. Låtar som man kan utan till och blir glad av att sjunga på
35. Låtar som får en att minnas gamla minnen
36. Fina minnen som man kan skratta åt
37. Konstiga grejer man bara skulle komma på att göra med sin bästavän♥
38. Choklad
39. Frapino från Espresso House
40. Drömmar
41. Grönalund och Liseberg
42. När man sitter i ett flygplan och tittar ner på världen
43. Altea, Spanien
44. När jag ligger och tänker på tiden då jag bodde i USA, Georgia
45. Justin Bieber
 
Nu ska jag alldeles strax byta om och dra till basket träningen, hoppas ni alla får en fin fredag!
 
- Beata Guthenberg
 
 

♥ Fika med mamsen ♥

Hej på er finisar! 
Kom precis hem efter att ha cyklat till mamma för en fika, först kändes det jätte ovant att cykla. Inte cyklat på ett år typ, var nära på att välta ett par gånger, men sen gick det bra! :) 
Saknat mamsen, trots att jag bara bott hos pappa sen i Tisdags, ska flytta hem till henne nu på Söndag. Vi typ pratade, drack kaffe och åt skorpor, mysigt!♥
Tycker synd om mamma, hon är sjuk nu igen, förkyld och ont i halsen. Hon har varit sjuk alldeles för mycket den här våren, nu får det vara nog. Har faktiskt också lite ont i halsen och är jätte trött. Hoppas det går över!♥
 
Tusen kramar♥
 
- Beata Guthenberg

♥ Instagram veckan ♥

 
 
Här har ni alla bilder från min Instagram under den senaste veckan, nästa vecka blir det ett nytt "Instagram veckan" inlägg. För att komma till min instagram tryck på Instagram knappen på sidan (vid presentationen) eller sök efter bealovisa00 på din smartphone. 
 
- Beata Guthenberg

♥ Sommar collage ♥

Gjort ett nytt collage, som inspiration till sommar outfits kanske? Älskar tatueringen, vill ha någon liknande tatuering när jag blir äldre. Typ stjärnor eller fåglar på nacken som sträcker sig ner mot ryggen. Eller "No lies, just love" tatuerat på samma ställe som på bilden nedanför, no lies på ena handleden och just love på den andra! ♥ 
Klänningen är från Nelly.com, skorna är Jeffrey Campbell, väskan är från Zara.com och armbanden är från wetseal.com!
 
- Beata Guthenberg

♥ Summer feelings ♥

Hej och välkommen till min nya blogg. 
Jag heter Beata Guthenberg och är en glad tjej på 12 år som gillar att vara med kompisar, shoppa och massa annat kul. På min blogg kommer jag skriva om min vardag, mina åsikter, mina tankar och lägga upp bilder. 
Många av er känner säkert igen mig från min förra blogg, secretsky.bloggo.nu och några av er kanske är nya läsare. Hur som helst tycker jag att det är jätte kul att ni är här och jag hoppas att ni stannar! :)
 
 
Allt känns så somrigt utomhus, folk klipper gräset, det regnar fast det är varm ute, blommor överallt och massa gröna träd. Blir verkligen lycklig av det här! Har bara två eller tre riktiga skoldagar kvar, nästa vecka har jag Prao och veckan efter det ska vi på klassresa till Gotland!♥

 Hade ju planer, att jag skulle vara med Olivia idag. Men hon har dansuppvisning imorgon och vill öva, och jag vill kolla på One Tree Hill, ta det lugnt och sen ikväll ska jag ju på basket träningen.
 
 
- Beata Guthenberg